Calendari Interactiu per l’Hort

          

Mercè Puig, Lucila Fernàndez i Natàlia Badia.

Proposta d’intervenció:

Calendari interactiu per l’hort

Descripció de la proposta:

La proposta es centra amb la creació d’un calendari interactiu sobre els mesos de plantació de les hortalisses. Aquest calendari servirà pels integrants de l’espai Quiró, (serà una eina útil per portar un control més acurat de l’hort), i a la vegada serà educatiu per als possibles visitants.

La idea principal era crear una infografia de dades buscant la màxima comprensió del calendari, però amb una avaluació de la proposta es va creure millor solució fer un calendari interactiu el qual els usuaris puguin internvidre, muntar-lo i desmuntar-lo segons els mesos de l’any.

A més a més, dins el projecte també es planteja unes jardineres verticals aprofitant una de les parets de la gàbia on es realitza la intervenció. D’aquesta manera es vol aconseguir fer un espai mes atractiu visualment i donant-li utilitat.

L’espai d’intervenció:

         

        

Procés participatiu del disseny:

  1. Primera proposta

“L’objectiu era delimitar bé l’espai i senyalitzar-lo d’una manera més visible i propera a l’usuari.” La primera proposta d’intervenció  consistia en treballar en l’espai central de l’hort, la gàbia. Aquesta integració visual es volia realitzar mitjançant palets que cobrien la gàbia, i damunt d’aquestes fustes a condicionar unes jardineres verticals.

Avaluació de a primera proposta

L’objectiu era correcte. Però una aportació dels membres de l’espai Quiró va ser valorar que pot ser no feia falta utilitzar tant material de fusta, i que visualment es veuria massa carregat. A partí d’aquesta objecció, es redissenya de la proposta 01.

  1. Segona proposta

“L’objectiu era fer atractiva la gàbia central i plantejar un calendari de plantació.” El redisseny de la proposta 01, va ser disminuir el nombre de fustes que cobrien la gàbia, i plantejar als membres de l’espai Quiró, introduir en el projecte una infografia visual/educativa per informar de les temporades de plantació de l’hort.

Avaluació de la primera proposta

L’objectiu era correcte i cobria les necessitats. La valoració d’aquesta proposta va ser positiva en quan a la idea de fer un calendari de plantació, l’únic inconvenient era que la informació era molt variable segons els mesos de l’any. Per aquesta raó es va plantejar una última proposta: transformar la infografia amb un calendari interactiu. Aquest calendari interactiu.

  1. Proposta final

“L’objectiu és fer un calendari interactiu, educatiu, funcional i visualment agradable pels usuaris”. En aquest punt del procés es va canviar una infografia impresa sobre lona per un calendari format per peces de fusta mòbils. A continuació es pot veure el funcionament d’aquest.

Prototip:

miedes_entrega_final_organitzacion-arrastrado-2miedes_entrega_final_organitzacion-arrastrado-4

Llistat de materials:

  • Paper de rotlle – Plóter
  • Impressora Plóter
  • Peces de fusta de pi (19 peces de 10 x 15cm)
  • Peça gran de fusta de pi ( 30 x 120 cm )
  • Cargols
  • Vernís a l’aigua (incolor)
  • Botelles de plàstic ( de 1,5 L i 2 L )
  • Fil de rafia
  • Pintura blanca

Procés de creació:

 Muntatge del calendari interactiu:

Procés d’envernissat de les peces individuals.

Procés de creació de la peça gran.

Muntatge de les jardineres verticals:

Procés de creació de les jardineres.

Resultat:

eq__1

img-20170119-wa0035

3 comentaris Digues la teva

  1. Adria Rive ha dit:

    El fet d’utilitzar la gàbia abandonada ja és un acte ecològic (encara que sigui metàl·lica). Potser no fa falta revestir-la completament, amb uns llistons i unes plantes col·locades estratègicament es podria aconseguir un bon efecte també 😀

    M'agrada

  2. Elizabeth Flores ha dit:

    Me encanta!!!

    M'agrada

  3. nataliabadia ha dit:

    Adria, és lògic el que dius. Pot ser no farà falta cobrir tota la gàbia. Només per tenir clar els materials que es treballarà, que seràn els llistons de fusta i les plantes. I seràn les parets laterals. Ara redissenyarem bé la proposta final.
    Gràcies per comentar-ho !

    M'agrada

Deixa un comentari