Mural Identificatiu

Grup d’alumnes:

Yaiza Ortiz i Oscar Cobo.

Proposta d’intervenció:

Mural identificatiu de l’espai

Descripció de la proposta:

S’ha realitzat un mural identificatiu amb el nom de l’espai “Espai Quiró”. Per a la seva realització, primer es va pintar tota la pared de negre, netejant-la d’altres pintades i preparant així el suport per a fer el mural. Aquest, amb pintura blanca i amb l’ajuda d’un projector per a que les imperfeccions de la pared no fossin visibles ni un problema per a la seva execució.

Reconeixement de l’espai:

eq__149

Procés participatiu del disseny:

La localització del mural serà sota el gran mural vertical que està situat a mà dreta de l’entrada. Es considera que l’espai té una perfecta localització per ser vist a peu de carrer i des dels edificis adjacents. El seu objectiu és donar una imatge més seriosa i elegant del lloc, per millorar la imatge que tenen els veïns de l’espai.
Per tant ha de ser: llegible, seriós i elegant.
Alhora, ha d’estar integrat a l’espai, concorde al seu voltant i aportar un aire de modernitat i organicisme. Tipogràficament s’utilitzarà caixa alta (majúscules) per crear alguna cosa sòlid i seriós, modern. Es dibuixaran lletres condensades (alguna cosa semblat a l’exemple, però més rectangulars encara). L’elegància i l’organicisme seran reflectits amb un motiu abstracte que fusionarà conceptes, solidificant la interacció entre el mural i l’espai.

proposta

Finalment, sobre aquest esboç s’ha treballat per a solucionar els problemes que aquest plantejava, creant una imatge molt més sòlida i seriosa i que transmet adecuadament els conceptes esmentats anteriorment.sin-titulo-1

Prototip:

Es va realitzar un mock-up per fer una idea més acurada de com seria el resultat final, gràcies a aquesta inspecció i al treball sobre el terreny per preveure com es realitzaria la proposta final, es va decidir que la seva ubicació era més adecuada a nivell del terra, sobre tot per dificultats tècniques a l’hora de produir-se.

captura-de-pantalla-2016-12-01-a-las-15-30-28

Procés de creació:

Primerament s’han tapat les pintades que hi havia a la pared, pintant-la de negre com a fons de la proposta gràfica que s’ha realitzat. Es va fer mitjançant un corró i un pincell per a les zones més complexes, donades les imperfeccions de la pared.

Un cop pintada i asecada la pintura, es va haver d’esperar a que es fes fosc, per a les hores poder, amb l’ajuda d’un projector, projectar les lletres a la pared, per composar-les correctament en el suport, tenint en compte aquestes imperfeccions a la pared. Un cop composat, es va marcar el contorn de les lletres amb un guix amb l’ajut d’unes fustes rectes a mode de regle.

Es va pintar llavors de blanc, omplint les lletres i marcant els contorns amb pincells més petits per un acabat més acurat.

image3

Anuncis

10 Comments Add yours

  1. Adrià ha dit:

    Me gusta mucho! Con qué material y qué medidas esta previsto? Recuerda que el presupuesto es muy bajo, rozando a zero.

    M'agrada

    1. yaizaortizblog ha dit:

      Las medidas son 13×3 de altura, en cuanto a material la pintura la mas barata!
      Saludos

      M'agrada

    1. yaizaortizblog ha dit:

      Gracias Elizabeth 🙂 !

      M'agrada

  2. Cesca ha dit:

    No donant la contrasenya no em permet entrar.
    Les lletres capitals verdes son molt adients. Potser remarcades en negre serien més serioses.
    Quant als jocs infantils, crec que no es l’espai per ubicar-los. No calen, als nens se,’ls hauria d’ajudar a participar en les tasques d’hort, o jugar lliurement, espais x dibuixar, etc. Sense jocs específics que poden desaparèixer..
    En general però, el projecte es molt nítid, polit, bonic..
    Enhorabona. Heu treballat molt bé.

    M'agrada

    1. yaizaortizblog ha dit:

      Nosotros hacemos el apartado del mural verde de “ESPAI QUIRÓ” la zona de juegos o infantil es otro grupo que ya esta en movimiento. En cuanto a tu propuesta esta bien, el problema es que la idea es comprar pintura verde i blanca, pero igualmente pensaremos en ello. Muchas gracias! 🙂

      M'agrada

  3. Yo le pondría también alguna explicación de lo que se hace en el espacio (compostaje, huerto, comunidad). Posiblemente a nivel gráfico, sin texto

    M'agrada

    1. yaizaortizblog ha dit:

      Okei! miramos haber tu propuesta. Saludos :)!

      M'agrada

  4. Elizabeth Flores ha dit:

    Genial!

    M'agrada

  5. dunx ha dit:

    Ei hola! Em sembla bona idea però no acabo de veure que hagi de ser tan gran… és a dir igual veuria més algo com el que diu l’Alessandro de fer-ho una mica més petit i que inclogués alguna descripció o alguna frase que convidés a entrar… o vaja, potser treure-li una mica de gruix potser..

    Bé, no sé. També personalment m’agradaria que es vinculés de manera orgànica amb el graffiti que hi ha. Molaria algun muntatge amb photoshop on es pugui veure com quedaria 😛 em costa d’imaginar i no acabo de veure que encaixi la tipo!

    Ja sé què igual és un exemple bastant punk però aquest mural està en un espai semblant https://asamblearaval.files.wordpress.com/2015/03/mural_agora-e1427468949767.jpg i mola que segueixi l’estil del grafiti.

    Uoooh ja callo perdoneu !!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s