Intervenció en el Mobiliari

Grup d’alumnes:

Anna Barjau, Claudia Quiñoa i Marina Garcia

Proposta d’intervenció

Zona de l’espai de reunió

Descripció de la proposta

S’ha realitzat una millora de l’espai de reunió/menjador, mitjançant l’aplicació de color sobre el mobiliari, caseta de fusta, bancs i tauleta. La intenció recau en respectar l’ aspecte rústic d’aquest entorn però organitzant un seguit de gammes cromàtiques que facin l’espai més atractiu.

Reconeixement de l’espai

Procés participatiu del disseny

La zona de reunió, ocupa un gran dimensió del espai Quirhort, a més a més suposa un espai molt important per als integrants del projecte i els veïns, ja que és un espai on es realitzen diverses activitats.

Aquesta zona és un punt d’atracció clau per l’espai Quirhort, ja que és una zona visible des de l’exterior i que pot cridar l’atenció. Per això l’objectiu principal recau en una millora de l’espai a nivell estètic, però que respecti el que és aquest espai i sobretot el material mitjançant el qual està fet.

En un primer moment es planteja una proposta la qual requereix no només la millora estètica de l’espai, sinó també la fabricació de mobiliari.

render6

Un cop feta la primera proposta, l’espai Quirhort ens van transmetre les seves ganes de fer de l’espai de reunió un espai més maco i atractiu, però no volien canviar massa el mobiliari, tot i que respectaven el nostre interès en fabricar-ne. A més a més, tot i que la proposta era bona, es focalitzava més en el disseny d’interiors que en el gràfic.

Finalment es proposa millorar l’espai de reunió mitjançant el color a través de tonalitats llampants que puguin aportar a l’espai un aire més dinàmic i atractiu. No obstant no es vol oblidar el caràcter rústic d’aquest espai, mitjançant el color de la fusta que proporcionen els palets.

Prototip

Per tal de donar cara i ulls a la proposta es realitza un mock up, amb l’aplicació d’aquestes tonalitats a diferents parts del mobiliari, d’aquesta manera es pot observar com queden les diferents gammes cromàtiques escollides i la cohesió entre ells en l’espai.

menjador

Procés de creació

Un cop arribat el dia de realitzar la intervenció, el procès de pintat va començar amb una organització dels colors sobre els diferents elements a pintar. D’aquesta manera la composició seria més cridanera, organitzada i a més a més es respectaría el material de la fusta deixant lleixes sense pintar.

Els materials que es van utilitzar, van ser tint universal i pintura blanca. D’aquesta manera podíem aconseguir unes tonalitats intenses però més agradables. Les quals gràcies a l’aigua que es va aplicar a la pintura s’aconseguien tonalitats uniformes i més clares que es poden observar en les imatges inferiors.

Un cop acabat el procés de pintat es va aplicar un lettering en dos elements del mobiliari, cadascun amb una tipografia diferent. Amb el lettering no només es vol fer una proposta més gràfica, sinó que es vol donar nom sobretot a la zona de la caseta, la qual s’usa molt a fer paelles.

Finalment aquest va ser el resultat de la intervenció.

 Moltíssimes gràcies!

Anuncis

One Comment Add yours

  1. Adria Rive ha dit:

    Molt bona feina! Gràcies des del barri!

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s